En blytung deal!

Om oss

Sagan om batteripengar började 2010 då bolaget Humanfactor AB startades med ett tydligt mål i sikte – att handla med blybatterier på ett sätt som aldrig gjorts förut i Skandinavien. Fram tills dess hade marknaden dominerats av ett insamlingssystem och en mottagare. Några få försök att exportera hade gjorts men av olika anledningar aldrig fungerat.
Batteripengar startade sin verksamhet med export. Och eftersom prisnivån på den Europeiska marknaden var betydligt högre än inom Sverige så kunde vi erbjuda våra kunder priser som ingen tidigare hört talas om.
Idag har prisläget stabiliserats på en nivå nästan 20% över de priser som gällde för bara några år sedan. Miljonbelopp har gått tillbaka dit de hör hemma – till insamlarna!
Det är våra kunder som gör grovjobbet så självklart är det ni som ska ha mest betalt.

Så här räknar vi  ut priset.

Vi utgår ifrån LME (London Metal Exchange) och betalar ett snitt på förra månadens priser. På så vis vet du alltid vad får betalt i förväg och du behöver aldrig vänta tills månaden är slut för att få en avräkning. From august 2017 betalar vi direkt för volymer upp till 10 ton. 7 dagars betalningsvillkor är standard för leveranser från 10 ton och uppåt. Hur mycket du får betalt, ja det handlar som vanligt om volymer och avstånd. Men en sak kan vi lova dig – Vi betalar ALLTID bäst på lång sikt!
Under de år som gått så har många försökt kopiera vår affärsidé. Ibland har lokala handlare tryckt upp prisnivån för att locka till sig kunder med andra metaller som de förstås betalat skamligt lågt för. Sådana priskrig ger vi oss aldrig in i för vi vet av erfarenhet att det aldrig kan vara särskilt länge. Vi lovar dig bäst betalt på sikt, bäst betalningsvillkor, fria batterilådor och fri support när det handlar om tillstånd och regler kring blybatterier. En blytung deal helt enkelt!